Dagens jakt.

I dag har jeg vært på jakt, og med godt resultat. Men byttet var ikke så stort som forventet. Her på landet så ser det ut som om de ikke vokser så fort, hybelkaninene. Når vi bodde i sentrum så var de kjempe store etter en uke, de hadde også en annen konsistens enn hybelkaniner på landet. Her er de bare søte små og lodne, og lysgrå i fargen…….i sentrum var de  stort sett også grå, men mer koksgråe eller nærmest svarte. De bestod også av noe helt annet en ”rent” støv. (jada jeg vet at det er både biller, og annet dritt i disse kaninene på landet også, men de er nå i hvert fall frie for eksos-og andre svarte støvpartikler)

 

Når man går rundt med harelabben og jakter på kaniner så får man tid til å tenke. Og på hvorfor disse lodottene kalles  for hybelkaniner. Er det fordi at på en hybel så er det mange av dem, eller er det at hybelboere er mer urenslige av seg enn vi som bor i hus og leilighet.

 

Mine spørsmål om hybelkaninens liv og levne ble mange. Jeg googlet hybelkaniner og fikk 20800 treff. Men på ordet hybelkanin i entall fikk jeg bare 640 treff, kan det være slik at hybelkaniner alltid finnes i flertall slik som under min seng.

 

Men blant disse søkene fant noen morsomme, og interessante småstykker  om diverse hybelkaniner: Nysgjerrigper prisen er utdelt til en skoleklasse som  fulgte hybelkaniner en hel uke. Wikipedia har også skrevet om hybelkaniner. Noe som kalles qsl. net har noen elektroniske duppeditter, en slags bryter som også heter hybelkanin. (den rasen har ikke jeg vært borti). Og sist men ikke minst iflg UIO har vi også hybelkaniner i verdensrommet også.

 

Men jeg ble jeg ikke noe klokere på hvor, og når ordet hybelkanin oppstod i det norske språk. Det eneste jeg fant ut var igjen iflg Wikipedia at i Sverige så heter lodott – damrotta – og på engelsk dust bunny – støv kanin.

 

Hvor kommer hybelen inn i bildet?

 

Har jo også søkt i Aschehoug &  Gyldendal store nettleksikon og  i Caplex , men der var det fritt for hybelkaniner. Kanskje de har støv på hjernen isteden. Og på ordnett så fantes det kun en hybelkanin og det var i norsk-engelsk ordboka. Kan disse hybelkaninene være noe for språkrådet tro.

Ønsker dere en forsatt flekkfri og egosentrisk uke.

Stikkord:

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten