Korte armer...........

Dette er en tidligere publisert tekst av meg som jeg har flyttet fra en annen blogg og hit i dag.

Jada, armer som krymper, ikke ermer.

Ermer som krymper etter fylte førti er vel ikke et stort problem, men derimot at armene begynner å krympe når man har fylt 40 er for de fleste et problem.

Kast et blikk rundt deg i kantina, eller der hvor du ser oss middelaldrene – det er det ungdommen kaller oss, om vi liker det, eller ikke - , og du vil se mange rare syn. Jeg la første gang merke til dette problemet for noen år siden, og har siden studert oss med de krympende armer med forundring. Mine studier forgår for en stor del på fotballpuben før, under og etter tippekampen.

Vi er en gjeng som nesten hver lørdag møttes på en pub for å se tippekampen eller som den også kalles ”plingkampen”. (Å ja, vi vet at man kan se den hjemme, men så var det sosiale også da) Og hadde det bare vært det at vi bare skulle SE tippekampen, så hadde ikke armene skapt problemer. Men skal man første se tippekampen, så må man jo tippe. For å tippe så må man jo lese aviser eller tipsblader må vite. Og da kommer problemet med de krympende armer kommer inn for fullt.

Tenk deg en gjeng som sitter med hver sin avis på strak arm, og forsøker å lese disse små bokstavene som er så viktig for å få tolv rette. Av og til er det så ille at den tvers over bordet må holde avisen, for så korte er armene blitt. Og etter som årene går har armene blitt merkbart kortere og kortere. For enkelte er armene blitt så korte at de har kjøpt seg briller. Og ved hjelp av disse brillene, hvis de har husket dem da, får de endelig satt opp en tippekupong. Som hovedregel er det kun en i gjengen av de ”kortarmede” som husker brillene sine, og som oftest blir disse lagt mitt på bordet til allmenn bruk. (Som en digresjon så mener jeg at alle puber med omsorg for sine gjester burde hatt briller til utlån for de som har fått krympende armer)

Så begynner selve høydepunktet; PLINGENE. Og det er da det komplette kaos bland de ”kortarmede” bryter ut. For alle skal notere, og alle skal skrive, og alle skal kontrollere felles lapp og egne lapper. Problemet er at tippelappen er liten, og plingene kan komme fort og ofte, og som regel med bare et par briller til alle. (Jeg har mange ganger tenkt å trykke opp tippelappen i kjempeformat slik at vi slipper dette kaoset, men har ikke kommet så langt enda. )

Så er første omgang ferdig, og pausen kommer. Pause i en tippekamp på en pub er nesten verd sin egen blogg. Alle skal tisse, røyke, bunkere pils og sist men ikke minst man skal se hvor god man er til å tippe. Anden omgang foregår merkelig nok i mer rolige former. Hva det kan skylles kan man jo spekulere på, men jeg velger ikke å gjøre det her nå.

Heldigvis for oss på vår pub er at vi har et par stykker som ikke har denne ”krympesyken”. Deriblant sekretæren i tippelaget, og han ble valgt fordi han hadde briller fast. Og selv fotballidioter forstår at briller er en form for vaksine eller medisin mot krympende armer.

Takket være sekretæren så ender det som regel godt, og alle får sjekket sine tippelapper. Om vi vinner, ja det er en annen historie.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trulte H

Trulte H

54, Eidskog

Jeg er en nevrotisk grinete middelaldrende dame som heter Jorun men blir kalt Trulte. Jeg er en ordentlig surpomp i tillegg er jeg ensporet, trangsynt, og en smule dyslektisk. Har stort sett alltid et håndarbeide i fanget...Har blogget mer eller mindre uregelmessig siden sept 2001 under navnet: Grynt fra Gyngestolen. Nå har jeg byttet navn på bloggen til: HUSKESTUA samme som på Instagram. Det hender også at Frode M våger seg inn her for å si noe om Fotball eller vise fram det han lager...

bloglovin

Instagram
Bloggurat

Kategorier

Arkiv

Blogglisten